Ігор Терехов та Йонат Строє обговорили проблеми трудової міграції
06 червня 2019 17:08 Міжнародне співробітництво
Ігор Терехов та Йонат Строє обговорили проблеми трудової міграції Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 6 червня, провів зустріч із головою підкомітету з Призу Європи ПАРЄ Йонатом Мар'яном Строє.

Однією з основних тем, які обговорювалися, стала проблема трудової міграції зі Східної Європи в Західну.

Як повідомив Йонат Мар'ян Строє, зараз він готує звіт для Парламентської Асамблеї Ради Європи з цієї теми.

«Мене дуже вразили цифри: за останні 10 років понад 20 мільйонів осіб переїхали з країн Східної Європи в Західну. Тому ми повинні працювати над тим, щоб розвивати наші міста, щоб надати можливість їхнім жителям залишитися там, де вони живуть, щоб у них були такі можливості, як у західній частині Європи. Трудова міграція має дуже негативний вплив на демографію та економіку. Тому ми повинні підвищувати якість життя, щоб ці процеси прийшли в норму. І Приз Європи як раз може стати тим фактором, який сприятиме розвитку міст. Тому я хочу відзначити вашу активну роботу в Асоціації міст-володарів Призу Європи», - сказав Йонат Мар'ян Строє.

У свою чергу Ігор Терехов погодився, що проблема трудової міграції дуже гостро стоїть в Україні і не обійшла стороною Харків.

«Це великий виклик для всіх нас. Треба знайти такий алгоритм дій і противаг, який би забезпечував баланс між усіма країнами Європи. Я розумію, що сьогодні гроші, які платяться в Україні та Німеччині, несумірні. І кожна людина з затребуваною професією шукатиме місце, де зможе заробляти більше. Але сьогодні треба чітко розуміти, що не можна розвивати економіки одних країн за рахунок інших. Ми як міська влада створюємо і зобов'язані створювати всі умови для комфортного життя людей, щоб стримати трудову міграцію. Треба відкривати дитсадки, будувати школи, створювати всі умови для комфортного проживання людей, вдосконалювати міську інфраструктуру, щоб городяни залишалися тут і відчували, що вони захищені. І Харків відрізняється від інших міст України, тому що у нас трудова міграція набагато менша, оскільки умови життя у нас все-таки кращі», - зазначив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини