Харківський метрополітен випробовує нові вагони Крюківського заводу
21 червня 2012 09:46
Харківський метрополітен випробовує нові вагони Крюківського заводу Комунальне підприємство «Харківський метрополітен» прийняло на випробування три вагони виробництва Крюківського вагонобудівного заводу.

Про це сьогодні, 21 червня, повідомив заступник генерального директора підприємства з експлуатації Анатолій Однорогов.
 
За його інформацією, 19 червня в метрополітен прибули три вагони з асинхронним тяговим приводом, які за своїми показниками суттєво перевершують наявні аналоги.
 
Починаючи з 20 червня спільна група фахівців метрополітену і Крюківського ВБЗ узялася до випробувань рухомого складу в умовах харківського метро. Як підкреслив заступник генерального директора, випробування проводитимуть без пасажирів.
 
Анатолій Однорогов зазначив, що вагони проходитимуть випробування в Харкові близько місяця, потім їх повернуть на завод для подальшого допрацювання з урахуванням зауважень і пропозицій. До цього вагони випробовували в київському метрополітені, який побудований на пагорбах і має свою специфіку експлуатації потягів.

Заступник генерального директора підприємства відзначив, що в харківському метро об'їжджатимуть один головний вагон моделі 81-7036 і два проміжних моделі 81-7037. Асинхронний двигун, установлений у головному вагоні, дає змогу економити до 30% електроенергії. У вагоні такої моделі передбачено до 36 посадкових місць, усього ж у ньому можуть поміститися до 332 чоловік. У проміжному вагоні також 36 посадкових місць, усього він може вмістити до 338 чоловік. Потяг може розвивати швидкість до 90 км/год.
 
За словами Анатолія Однорогова, нові вагони оснащені відеонаглядом, мають сучасну ергономіку салону і кабіни машиніста, модернізоване автозчеплення, а також місця для інвалідів.
 
Заступник гендиректора метрополітену уточнив, що мінімальна кількість контактів, що використовується в силовому ланцюзі, сприяє зниженню витрат на експлуатацію й обслуговування двигунів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини