Харківські ТЕЦ планують перевести на синтез-газ
15 квітня 2013 16:52
Харківські ТЕЦ планують перевести на синтез-газ Харківські ТЕЦ-3 та ТЕЦ-4 планують перевести на альтернативне джерело енергії - синтез-газ.

Про це сьогодні, 15 квітня, на засіданні колегії Харківської обласної державної адміністрації повідомив генеральний директор КП «Харківські теплові мережі» Сергій Андрєєв.

Він зазначив, що перехід на це джерело дозволить заощадити до 50% газу. Зараз розробляється техніко-економічне обгрунтування проекту.

«Харків стане першим регіоном, де буде реалізований подібний проект. На переобладнання ТЕЦ-3 необхідно близько трохи більше одного року», - підкреслив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін.

Сергій Андрєєв зазначив, що у міста практично не залишилося варіантів для економії газу, котельні працюють із високим ККД.

Директор підприємства повідомив, що з 2007 року Харкову вдалося знизити споживання газу на 25%, а за минулий сезон, завдяки заходам з енергозбереження, підприємство заощадило 15 млн грн. Ці кошти підуть на подальші роботи по створенню технологій, що дозволять знизити споживання газу на КП «Харківські теплові мережі».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини