«Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів
11 квітня 2013 16:11
«Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів Виробництво нового енергозберігаючого обладнання планується налагодити на виробничих потужностях комунального підприємства «Харківські теплові мережі».

Про це сьогодні, 11 квітня, під час візиту членів Харківського регіонального відділення Асоціації міст України до котельної по вул. Шевченка, 301а, повідомив генеральний директор КП «ХТМ» Сергій Андрєєв.
 
Члени Асоціації відвідали підприємство сьогодні після засідання Харківського регіонального відділення, на якому директор Департаменту комунального господарства Харківської міської ради Віктор Кітанін зробив доповідь про результати виконання міської програми енергозбереження за 2012 рік.
 
Як повідомили на підприємстві, заміна обладнання у котельні ХТС на вул. Шевченка, 301а почалася в 2012 році. Розробники зазначили, що новий котел КВМУ-1, 25Гн є експериментальним і унікальним. Він був розроблений протягом року Інститутом технічної теплофізики Національної академії наук України (Київ), який виграв відповідний тендер. Фінансування розробки котла здійснювалося за рахунок коштів Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації, а виготовило його ВАТ «Броварський завод комунального устаткування».
 
За словами фахівців, новий котел - це перший такий котел в країні, в якому втілені досягнення вітчизняної науки. Протягом одного сезону нове обладнання дозволяє економити до 274 тис. кубометрів газу. Його окупність - два роки, термін експлуатації розрахований на 25 років. Як повідомили на підприємстві, до теперішнього часу в котельні залишалося три котли НІІСТУ-5, які були встановлені в момент відкриття котельні в 1980 році. Їх ККД становив 80%, в той час як ККД нового котла досягає 98%. Теплова потужність нового устаткування - 1,25 МВт. У порівнянні зі старим обладнанням економія газу на новому складе 40%.
 
Новий котел працює на природному газі низького тиску і оснащений контрольно-вимірювальними приладами, на ньому передбачений теплотехнічний контроль, управління, автоматичне регулювання, захист і сигналізація. На сьогодні котел повністю змонтований і підключений до комунікацій, вже проведені попередні випробування, при яких було зафіксовано зниження викиду шкідливих газів в атмосферу.
 
Генеральний директор ХТМ Сергій Андрєєв повідомив, що найближчим часом на виробничих потужностях підприємства буде розпочато виробництво таких енергозберігаючих котлів, один вже зібраний фахівцями комунального підприємства.
 
«Ми продемонстрували вам котел, який ми зробили самі. Технологічно виробництво цього котла нічим не відрізняється від київського. Крім того, цей котел складається з блоків: його можна робити частинами в різних місцях, а потім привезти на об'єкт і скомпонувати. Це досить зручна конструкція, і зробити його не становить особливих труднощів. На наших потужностях ми зможемо робити 5-6 котлів самостійно», - підкреслив Сергій Андрєєв.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

    «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів «Харківські тепломережі» почнуть виробництво енергозберігаючих котлів
Друкувати
Останні новини