Харківські рятувальники провели навчання в парку імені Горького
21 листопада 2013 11:01
Харківські рятувальники провели навчання в парку імені Горького Харківські рятувальники тренувалися ліквідувати умовну надзвичайну подію на атракціоні «Колесо огляду» в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Як повідомляє сайт Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в Харківській області, у навчаннях також брали участь курсанти-верхолази Національного університету цивільного захисту України та працівники парку.

Згідно з легендою навчань, рух колеса зупинився через поломку, і відвідувачі зависли в кабінках на висоті до 55 м. Усунути несправність не вдалося, і працівники парку викликали рятувальників. За викликом на місце події прибув підрозділ ДСНС та курсанти-верхолази НУЦЗУ. 50-метровим автопідйомником курсанти-верхолази піднялись до кабінки колеса огляду та за допомогою спеціального спускового пристрою «евакуювали» людей. Також на тренуванні відпрацювали варіант порятунку людей за допомогою кошика, що встановлюється додатково на автодрабину і може витримувати навантаження до 200 кг.

Загалом навчання пройшли успішно і дали змогу рятувальникам та працівникам парку відпрацювати чіткий алгоритм дій у разі виникнення подібних надзвичайних подій.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини