Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation»
20 лютого 2013 12:25
Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Угоду про співробітництво уклали сьогодні, 20 лютого, Департамент житлового господарства та зоозахисна організація «Naturewatch Foundation» (Великобританія).

Документ підписали директор департаменту Роман Нехорошков і директор проекту Дженні Рудд.


Ключовим пунктом домовленості стала згода британської сторони надати Харкову допомогу в безкоштовній стерилізації безпритульних тварин, що утримуються в притулку міського Центру утримання безпритульних тварин.

В рамках цієї угоди «Naturewatch Foundation» взяла на себе зобов'язання розробити та передати виконавчим органам міськради рекомендації щодо поліпшення умов утримання тварин і норм поводження з домашніми та безпритульними тваринами. Також британці проведуть освітні курси, навчатимуть дорослих і дітей відповідальному ставленню до володіння домашніми тваринами, розкажуть про необхідність їх стерилізації та догляду за ними. Разом з Департаментом житлового господарства «Naturewatch Foundation» розробить та реалізує Програму стерилізації домашніх і безпритульних тварин, що утримуються в міському притулку, ветеринарними лікарями з Великобританії. 

Також в угоді йдеться про те, що зоозахисники проведуть незалежний підрахунок безпритульних собак у місті Харкові.

Як зазначив Роман Нехорошков, підписання угоди наблизить Харків до європейських стандартів у сфері поводження з безпритульними тваринами. «Фактично співпраця з «Naturewatch Foundation» триває вже рік, а сьогодні ми закріпили наші стосунки офіційно. Цим кроком ми підтверджуємо, що прагнемо до європейських стандартів у сфері поводження з безпритульними тваринами. Нам важливий досвід британців. Вони вже сьогодні висловлюють рекомендації щодо роботи міського притулку, що вкрай необхідно і корисно для нас», - зазначив Роман Нехорошков.

У свою чергу Дженні Рудд відзначила прогрес, якого досяг Харків за минулий рік в сфері поводження з безпритульними тваринами. «Зараз ситуація в місті значно краща, ніж рік тому. І ми постараємося поліпшити її ще більше. Значну увагу ми приділимо освітнім програмам, невдовзі проведемо семінар з гуманного вилову тварин. Коли ми досягнемо тих результатів, які плануємо, можливо, й інші міста України запозичать цей досвід», - підкреслила Дженні Рудд.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

    Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» Харків підписав угоду з зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation»

Друкувати
Останні новини