Геннадій Кернес зустрівся з главою ЄБРР в Україні Шевки Аджунером
21 лютого 2018 16:15 Міжнародне співробітництво
Геннадій Кернес зустрівся з главою ЄБРР в Україні Шевки Аджунером Сторони підтвердили, що діючі спільні проекти будівництва метро і закупівлі транспорту йдуть за графіком, а також обговорили можливості нових вкладень в міську інфраструктуру і приватний бізнес Харкова.

21 лютого Харківський міський голова Геннадій Кернес провів робочу зустріч з директором Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевки Аджунером. Вони обговорили виконання графіка робіт з інвестиційних проектів за участю ЄБРР на загальну суму близько 160 млн євро, таких як будівництво двох станцій метро і депо, закупівля вагонів, а також нових тролейбусів для міста.

«Сьогодні сесія міськради прийняла низку рішень, що стосуються підготовки майданчиків будівництва метро, ​​наші домовленості виконуються точно за графіком. Також ми очікуємо тендерів із закупівлі нових тролейбусів, сподіваюся, спільними зусиллями ми зробимо так, що вони вийдуть на лінію вже в 2018 році», - сказав Геннадій Кернес під час зустрічі.

За словами Шевки Аджунера, Харків відповідає головним критеріям ЄБРР для інвестиційного співробітництва, забезпечуючи прозорість і чесну конкуренцію у всіх процесах. «Ми впевнені в безпеці таких вкладень, а також в тому, що кошти працюватимуть максимально ефективно і на користь громаді. Офіс банку, відкритий в Харкові, сьогодні в пошуку об'єктів вкладення, як в сфері інфраструктури, так і в науці, малому і середньому бізнесі. Рекомендації Харківської міськради і наша спільна робота можуть значно поліпшити економічне середовище регіону», - зазначив керівник ЄБРР в Україні.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини