Геннадій Кернес зустрівся з делегацією зі Словаччини
24 вересня 2019 14:34 Міжнародне співробітництво
Геннадій Кернес зустрівся з делегацією зі Словаччини Харківський міський голова Геннадій Кернес сьогодні, 24 вересня, зустрівся з Державним секретарем Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки Лукашем Парізеком.

Також у зустрічі взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Словацької Республіки в Україні Марек Шафін та інші представники делегації Словаччини. 

Лукаш Парізек зазначив, що уряд Словаччини приділяє велику увагу розвитку економічних зв'язків з сусідніми державами, і підприємці зацікавлені будувати бізнес у Харкові.

«Майже 30 підприємців хочуть приїхати у Харків. Деякі з них вже ведуть справи з українськими підприємцями, а є такі, які тільки розглядають можливість просування бізнесу у вас. З політичної точки зору у нас хороші стосунки, це відбивається і на бізнесі. Потенціал набагато більше, і за вашої підтримки будемо дуже раді допомогти розвивати економічні зв'язки», - сказав Лукаш Парізек. 

Геннадій Кернес повідомив, що міська влада створює умови для розвитку підприємництва і готова надати необхідну допомогу.

«Створюємо середу для бізнесу, можемо допомогти, пояснити, супроводжувати. Хотіли б також з вами обговорити питання обмін досвідом, оскільки Словаччина добре розвивається. Якщо у вас є можливість і бажання приділити увагу Харкову, ми тільки скажемо «спасибі», - зазначив міський голова. 

Лукаш Парізек повідомив, що уряд Словаччини підтримує інновації у промисловості, освіті, сільському господарстві, туризмі та інших сферах, щоб відродити деякі галузі і створити конкурентно-здатні продукти і послуги. За його словами, у харківської IT-сфери гарна база, тому університети Словаччини співпрацюють з харківськими і працюють програми студентських обмінів. 

Геннадій Кернес погодився, що це продуктивний напрямок, і сторони домовилися виробити різні напрямки співпраці.

Нагадаємо, що з січня 2019 року у Харкові працює Почесне консульство Словацької Республіки.

Сьогодні у міській раді пройшла перша частина форуму «Харків - Словаччина: перспективи партнерства». Мета заходу - налагодити співпрацю між країнами у сферах високотехнологічного машинобудування, енергоефективних технологій, розробки програмного забезпечення та ін. Завтра, 25 вересня, учасники форуму відвідають АТ «ФЕД» та Почесне консульство Словацької Республіки в Харкові (вул. Чернишевська, 26).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини