Геннадій Кернес відкрив інклюзивне відділення «Укрпошти»
12 липня 2019 20:34 Місто
Геннадій Кернес відкрив інклюзивне відділення «Укрпошти» Всього за місяць адаптовані для маломобільних людей і людей з інвалідністю 4 поштових відділення в різних частинах міста.

12 липня Харківський міський голова Геннадій Кернес взяв участь у відкритті інклюзивного відділення «Укрпошти» №108 в селищі П'ятихатки. Там, а також ще в трьох відділеннях Київського району (№23, 24 та 107) вхід і приміщення пошти відремонтовані і оснащені всім необхідним для обслуговування маломобільних людей та інвалідів.

12 червня Харківська міська рада, АТ «Укрпошта» та Благодійний фонд Олександра Грановського підписали Меморандум, який передбачав звільнення поштових відділень від орендної плати; вивільнені кошти пішли на реконструкцію приміщень, а фонд мецената обладнав їх пандусами, навігацією (в тому числі шрифтом Брайля), кнопкою виклику персоналу, також там встановлені нові меблі для співробітників і комфортні зони очікування для відвідувачів.

«Це простий і показовий приклад співпраці держпідприємства, місцевого самоврядування та соціально орієнтованого фонду. Точний і людяний погляд на проблему. Сьогодні відкрито чотири відділення - на Сумській, Пушкінській, на Данилівці і тепер тут, у П'ятихатках. Така географія, думаю, дає розуміння, що мета проекту - допомогти пенсіонерам, людям з інвалідністю, мамам з колясками отримувати якісні послуги у себе, в своєму районі, не долаючи великі відстані. Хочу окремо подякувати Ігорю Юхимовичу Смілянському, керівникові «Укрпошти», який приділяє стільки часу Харкову. Спасибі велике і всім будівельникам, хто доклав руку і душу. Вітаю всіх з відкриттям, це потрібна, людська справа. Всі, хто в ній брав участь, показали себе як відмінні партнери і не обманули довіру людей», - сказав Геннадій Кернес.

Після відкриття міський голова провів робочу зустріч з жителями району на бульварі Миру. Жителі передали йому заяви на матеріальну допомогу, скарги на роботу комунальних служб, заявки на ремонт будинків і внутрішньоквартальних доріг. Група мешканців відомчого гуртожитку ініціює його передачу в комунальну власність міста. Геннадій Кернес доручив направити звернення до Академії наук України, на балансі якої знаходиться гуртожиток.

«П'ятихатки - дуже окремий, особливий район, він будувався для працівників Фізико-технічного інституту, і соціальні об'єкти в основному належать йому. Але це - Харків, і ми працюємо з усіх питань, які ставлять люди. Відкрито амбулаторію 28-ї поліклініки - і дитяча і доросла, що було дуже потрібно. І в ці хвилини тривають роботи на новому, багатофункціональному стадіоні у 62-й школі. Там вже займаються діти. Я знаю, вже є освітлення, доріжки. Але 1 вересня, після відкриття, ви побачите всі можливості стадіону - поля, тренажери, і вони будуть доступні крім школярів всім жителям району і любителям спорту», - зазначив міський голова в розмові з місцевими жителями.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини