Геннадій Кернес та Ігор Терехов висловлюють співчуття рідним Якова Шифріна
06 серпня 2019 12:25 Місто
Геннадій Кернес та Ігор Терехов висловлюють співчуття рідним Якова Шифріна Харківський міський голова Геннадій Кернес і перший заступник міського голови Ігор Терехов висловлюють співчуття родині Почесного громадянина міста Харкова, заслуженого діяча науки і техніки України Якова Шифріна, який помер сьогодні, 6 серпня, на 100-му році життя.

«Яків Соломонович був справді видатним ученим, який усе своє життя присвятив улюбленій справі - радіофізиці. Його теорії і відкриття в цій сфері отримали вищу оцінку як на Батьківщині, так і за кордоном. Тисячі учнів із вдячністю згадують його як талановитого викладача. Яків Соломонович робив усе можливе, щоб Харків по праву вважався найважливішим інтелектуальним та науковим центром країни.

Ми запам'ятаємо його як професіонала найвищого рівня, активного і небайдужого харків'янина. Це непоправна втрата для міста. І ми сумуємо разом з вами», - говориться у співчутті.

Довідка. Яків Соломонович Шифрін народився 23 квітня 1920 року в місті Мстиславлі (Білорусь). Радіофізик, фахівець в області теорії антен і поширення радіохвиль, творець статистичної теорії антен, Заслужений діяч науки і техніки України.

З 1980 року працював у Харківському національному університеті радіоелектроніки, завідувач кафедри технічної електродинаміки та антен (1991-1996), головний науковий співробітник.

Автор понад 380 наукових робіт, в тому числі 14 монографій. Під його керівництвом підготовлено близько 20 докторів і понад 50 кандидатів наук.

Довічний дійсний член Міжнародного інституту радіоінженерів (США), доктор технічних наук, професор.

Учасник Другої світової війни, нагороджений п'ятьма орденами і 20 медалями.

У 2016 році був удостоєний звання «Почесний громадянин м. Харкова».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини