Геннадій Кернес: Ми створюємо центр боротьби з наркоманією і допомоги залежним
14 серпня 2019 18:00 Місто
Геннадій Кернес: Ми створюємо центр боротьби з наркоманією і допомоги залежним Міськрада з активістами планує разом боротися із наркотиками.

14 серпня Харківський міський голова Геннадій Кернес зустрівся з харків'янами, які відгукнулися на його заклик (через соціальні мережі «Фейсбук» і «Телеграм») боротися з поширенням наркотиків у Харкові. Представники реабілітаційних центрів, громадських організацій, психологи, правоохоронці, студенти виклали свої ідеї та обговорили загальний план, який допоможе знизити рівень споживання наркотиків та їх незаконного поширення у місті.

«Мій пост про те, що Харків тоне в наркотиках, викликав великий гамір, але він починався не для піару. Кілька днів знадобилося, щоб ми зв'язалися з вами і визначилося коло людей, дійсно компетентних і зацікавлених в об'єднанні. Сьогодні тут, за одним столом, - і колишні залежні, і поліція, і ті, кого називають «радикалами». І нам потрібен план, головні критерії якого - швидко, законно, ефективно», - сказав Геннадій Кернес, починаючи зустріч.

План, розроблений на нараді, охоплює найближчі півроку. Було ухвалене рішення про створення міського ресурсного центру для боротьби з наркоманією та допомоги залежним. Там планується надання медичних та юридичних консультацій, реабілітація і робота груп підтримки сімей. Вже з 1 вересня почнеться масштабна профілактика в школах міста (лекції, інтерактивна агітація). Розробляється інформаційна кампанія на місцевих телеканалах, а також використовуватиметься соціальна реклама в транспорті і на вулицях.

Що стосується боротьби з незаконним продажем наркотичних і психотропних речовин, учасники зустрічі акцентували увагу на тому, що зараз це виключно повноваження поліцейських. Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко повідомив, що суди дуже часто виправдовують торговців наркотиками, та й самі правоохоронці нерідко їх «кришують». Крім того, за словами патрульних, їм не вистачає транспорту та інших ресурсів.

Геннадій Кернес заявив, що вже цього року Харківська міська рада, за запитом поліції, виділить велику суму бюджетних коштів на цільову антинаркотичну програму. Паралельно місто виступатиме за розширення повноважень громадських організацій та їх участь у рейдах місцями незаконної торгівлі наркотичними і психотропними препаратами.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини