Геннадій Кернес і посол Японії Шігекі Сумі посадили в Харкові сакуру
12 жовтня 2017 13:32 Міжнародне співробітництво
Геннадій Кернес і посол Японії Шігекі Сумі посадили в Харкові сакуру Алею сакур висадили сьогодні, 12 жовтня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

У церемонії взяли участь Харківський міський голова Геннадій Кернес, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні Шігекі Сумі з дружиною і голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Як зазначив посол, висаджені в Харкові сакури стануть символом більш тісного співробітництва між Харковом і Японією. «Ми обговорили з міським головою питання розширення співробітництва в бізнесі. Я впевнений, що посаджені дерева стануть символом початку цієї роботи», - зазначив Шігекі Сумі.

Посол висловив упевненість, що вже наступного року на деревах з'являться перші квіти.

Геннадій Кернес подякував уряду і посольству Японії за розвиток співпраці з Харковом. «Сакура символізує добро, мир і щастя. Ця алея буде однією з улюблених у харків'ян. Тим більше, що ми і далі будемо за нею доглядати і облагороджувати. Так, ми обговорили з паном послом, як налагодити ділові взаємини між Японією і Харковом, і він висловив з цього приводу великі надії. Думаю, що частинка Японії, японського духу залишиться в Харкові назавжди», - підкреслив Геннадій Кернес.

Зазначимо, у Французькій зоні парку Горького були висаджені 80 сакур «Канзан» на честь 25-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною і Японією. Висота дерев становить 2-2,5 м.

Нагадаємо, 31 березня за підсумками зустрічі міського голови Геннадія Кернеса з заступником глави дипломатичної місії Посольства Японії в Україні Мічіо Харадою Харкову було передано сертифікат на висадку сакур і прийнято рішення висадити алею сакур в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини