Геннадій Кернес і міська рада висловлюють співчуття рідним Павла Масленнікова
24 червня 2019 11:31 Місто
Геннадій Кернес і міська рада висловлюють співчуття рідним Павла Масленнікова Харківський міський голова Геннадій Кернес, міська рада та її виконавчий комітет висловлюють співчуття рідним і близьким Почесного громадянина міста Харкова Павла Масленнікова, який помер вчора, 23 червня, на 98-му році життя.

«Помер видатний вчитель, педагог, людина, яка була для нас прикладом.

Павло Андрійович бився на фронтах Другої світової війни, не боявся перешкод і завжди хотів змінити життя інших на краще. Понад 20 років він очолював харківську школу №3. Завдяки Павлу Андрійовичу вона стала першою спеціалізованою у місті школою з поглибленим вивченням англійської мови. Він створив прекрасний колектив, виховав не одне покоління дітей і підготував плеяду професійних керівників загальноосвітніх навчальних закладів. 

Все життя удосконалював систему освіти, ділився досвідом і знаннями з іншими. Займався громадською діяльністю, підтримував ветеранів. Людина з великої літери і великим серцем. Нам буде не вистачати Павла Андрійовича.

Бажаємо родині та близьким сил пережити цю непоправну втрату. Вічна пам'ять Почесному громадянину міста Харкова», - сказано у співчутті міського голови.

Довідка. Павло Андрійович Масленніков - організатор освіти, Герой Соціалістичної Праці. У 1938 році у віці 17 років став завідувачем Юр'євецької початкової школи. У 1940 році - курсант Московського Червонопрапорного піхотного військового училища. 7 листопада 1941 року був учасником військового параду на Червоній площі у Москві, після якого прийняв перший бій, захищаючи місто. День Перемоги зустрів у Празі у званні капітана. Після війни закінчив Харківський педагогічний інститут. Шість років був заступником завідувача міського відділу народної освіти Харкова. У 1958 році очолив середню школу №3, де пропрацював директором 24 роки. Під його керівництвом у 1962 році заклад отримав статус спеціалізованого з поглибленим вивченням англійської мови. На той час це була перша спеціалізована школа у Харкові. 

У 1978 році указом Президії Верховної Ради СРСР Павлу Андрійовичу було присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці. У 1982 році перейшов працювати у Харківський педагогічний інститут на факультет підготовки керівників загальноосвітніх шкіл, де викладав 15 років.

Автор 15 друкованих робіт, серед яких чотири навчальних посібники, доцент. Нагороджений орденами Леніна, Червоного Прапора, Червоної Зірки, Вітчизняної війни ІІ і І ступенів, медалями «За оборону Сталінграда», «За взяття Праги» та ін. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини