Геннадій Кернес: Ефективна робота ліфтового господарства - питання безпеки та комфорту городян
01 березня 2018 12:19 Місто
Геннадій Кернес: Ефективна робота ліфтового господарства - питання безпеки та комфорту городян Завдяки ефективній роботі КСП «Харківміськліфт» в місті вдалося скоротити щорічний збиток від розкрадання ліфтового обладнання з 15 млн грн до 200 тис. грн.

Про це в інтерв'ю газеті «Комсомольська правда в Україні» повідомив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

«Десять років тому ми відродили комунальне підприємство з обслуговування ліфтів, поступово прибрали звідти приватників і почали розгрібати наслідки їхнього господарювання. Почали з системи охорони ліфтового господарства, з виготовлення дверей і решіток, які не можна зламати. Ось вам цифри, які свідчать про ефективність цієї роботи: колись ліфтові злодії щорічно наносили бюджету міста збиток у 15 млн гривень, і розграбовані ліфти, природно, простоювали. Сьогодні збитки від вандалів і злодіїв становлять чи не 200 тис. гривень», - сказав Геннадій Кернес.

За словами мера, також на підприємстві були створені умови для капітального ремонту ліфтових машин, оскільки відремонтувати ліфт обходиться на порядок дешевше, ніж придбати новий. За його даними, сьогодні з 8 тис. ліфтів Харкова не працюють всього 2,5-3%.

«І зупинені вони не на роки, як в інших містах, а на тиждень або місяць. Профільне КП, по суті справи, стало комунальним заводом, працює в кооперації з білоруськими та київськими виробниками ліфтів», - підкреслив Геннадій Кернес.

Крім того, сьогодні комунальне підприємство займається також обслуговуванням внутрішньобудинкових електромереж. Працівники «Харківміськліфту» самостійно виготовляють антивандальні розподільні шафи з дистанційним управлінням і запустили ще одну програму - «Розумний під'їзд», яка забезпечує питання безпеки мешканців та економію електроенергії. Також у КСП «Харківміськліфт» створили свою власну систему навчання і стажування.

З повним інтерв'ю Геннадія Кернеса можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини