Французький фотограф представить харків'янам роботи, що відображають епоху українського Бароко
18 червня 2014 14:34
Французький фотограф представить харків'янам роботи, що відображають епоху українського Бароко Фотовиставка француза Ферранте Ферранті «Пінзель і Європа епохи Бароко» пройде з 27 червня до 12 липня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» (Держпром, 4-й під'їзд).
На фотографіях Ферранте Ферранті зображені скульптури українського майстра, представника пізнього рококо Іоана Георгія Пінзеля. Як повідомили організатори виставки, вперше французький фотограф-мандрівник, що вже більше тридцяти років досліджує епоху бароко, побачив роботи галичанського скульптора в 2011 році, а вже через два роки у Луврі пройшла ретроспективна виставка майстра з Західної України, яку він фотографував. 

У галереї зазначили, що роботи Ферранті стали частиною всеукраїнської акції, яка вже відбулася в кількох українських містах, в тому числі в рідному місті скульптора - Львові. Експозиції фотографій Ферранте Ферранті покликані привернути суспільну увагу до української культури. 
 
 Відкриття виставки - о 17:00. Вхід - вільний. 

Довідка. Ферранте Ферранті народився 13 січня 1960 року в Алжирі. Вивчав архітектуру в Тулузі, а потім - у Парижі, де і отримав у 1985 році диплом спеціаліста за спеціальністю «Театр і сценографія епохи бароко». Фотограф-мандрівник вже більше тридцяти років разом з Домінік Фернандез досліджує епоху бароко і різні верстви цивілізації від Сирії до Болівії через Сицилію і Санкт-Петербург. В університеті Артуа Ферранте Ферранті викладав іспанську цивілізацію з 2005 по 2011 роки, а з 2009 року викладає щорічний курс лекцій на тему: «Італійське Відродження», «Бароко», «Середземномор'я», «Релігійні ордени», «Святині».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини