Євген Водовозов: Ми не дозволимо шантажувати харків'ян відключенням електротранспорту
15 серпня 2016 17:57 Місто
Євген Водовозов: Ми не дозволимо шантажувати харків'ян відключенням електротранспорту Міська рада не дозволить компанії «Харківобленерго» шантажувати харків'ян відключенням електротранспорту.

Про це сьогодні, 15 серпня, заявив заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, коментуючи ситуацію з відключенням тягових підстанцій, які забезпечують електроенергією частину трамвайних маршрутів. Нагадаємо, в неділю, 14 серпня, через відключення компанією «Харківобленерго» цих підстанцій не працювали п'ять трамвайних маршрутів.

Євген Водовозов також нагадав, що КП «Міськелектротранс» заборгував за електроенергію компанії «Харківобленерго» через те, що держава не компенсує кошти за перевезення пільгового контингенту населення. При тому, що ця компенсація ніколи не приходила в місто «живими» грошима, це завжди були клірингові заліки за електроенергію. Цього року вперше за багато років з державного бюджету за перевезення пільговиків не надійшло ні копійки.

При цьому він зазначив, що заборгованість за електроенергію комунального підприємства становить трохи більше 40 млн грн, тоді як борги держави з компенсації пільгового проїзду - сотні мільйонів гривень.

«Ми працюємо відповідно до законодавства. І будемо наполягати, щоб держава по відношенню до нас теж працювало згідно із законодавством. Тому ми будемо наполягати на тому, щоб цю заборгованість погасила держава», - підкреслив заступник міського голови.

Він повідомив, що зараз готується чергове звернення до керівництва країни з цього питання.

Зазначимо, що п'ять трамвайних маршрутів, які не працювали вчора через відключення електроенергії, почали діяти сьогодні о 9:25.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини