До програми молодіжного кредитування внесуть зміни про вік учасників
09 лютого 2021 16:59 Місто
До програми молодіжного кредитування внесуть зміни про вік учасників Програма молодіжного житлового кредитування стане одним із напрямків Міської цільової програми будівництва (придбання) доступного житла на 2021-2030 роки.

Про це сьогодні, 9 лютого, на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради повідомив заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

За його словами, така пропозиція буде винесена на найближчу сесію Харківської міськради. Разом із цим до умов молодіжного кредитування буде внесена зміна, яка стосується граничного віку учасників цієї програми.

«Зараз у програмі можуть брати участь особи віком до 35 років включно. Всі ці роки нам доводилося «висмикувати» з черги тих, кому виповнюється 36 років, і укладати з ними договори, щоб вони не втратили право на придбання житла. Ситуація почала складатися так, що люди стають у чергу в останній момент, за місяць-два до свого 36-річчя. І виходить, що решта черги просто зупиняється. Тому ми пропонуємо змінити пільгу, і будемо укладати договір із 36-річним учасником програми, якщо він простояв у черзі не менше одного року», - зазначив віце-мер.

При цьому, як повідомив Михайло Фатєєв, нововведення не торкнеться тих, хто вже стоїть у черзі на придбання житла.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини