До кінця року в харківських дворах встановлять ще близько 100 євроконтейнерів
11 листопада 2014 12:09
До кінця року в харківських дворах встановлять ще близько 100 євроконтейнерів Близько 100 євроконтейнерів для негабаритних побутових відходів планують встановити у дворах будинків комунальної форми власності. Про це сьогодні, 11 листопада, повідомив журналістам заступник директора КП «Комплекс з вивозу побутових відходів» Олександр Шевченко. За його словами, вчора підприємство провело тендер на закупівлю 52 з них. Контейнери вартістю 12 тис. грн розраховані на 8 куб. м сміття. 

Як зазначив заступник директора підприємства, в кожному районі Харкова в середньому повинно бути 40 таких контейнерів. Так, 46 євроконтейнерів вже встановили у дворах Дзержинського району, 40 - Фрунзенського, близько 30 - Орджонікідзевського, 50 контейнерів планується встановити цього року в Московському районі. Також нові євроконтейнери з'являться в Ленінському, Жовтневому та Червонозаводському районах міста. Олександр Шевченко підкреслив, що наступного року євроконтейнерами для негабаритних відходів будуть забезпечені всі райони Харкова. 

У свою чергу головний інженер КП «КВПВ» Сергій Глушач зазначив, що для обслуговування таких контейнерів необхідна спецтехніка заднього завантаження. «Ми обслуговуємо всі дев'ять районів Харкова, і хотілося б оновити нашу техніку, щоб у місті працювали сучасні машини, оскільки при бічному завантаженні навіть при невеликих поривах вітру сміття розлітається», - підкреслив Сергій Глушач. 

Зазначимо, що всього в автомобільному парку комунального підприємства 177 одиниць техніки, серед якої - 74 сміттєвози (54 бічного завантаження і 20 - заднього).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини