Для ЖК та ОСББ знизили частку у співфінансуванні ремонтних робіт
10 серпня 2022 14:09 ЖКГ
Для ЖК та ОСББ знизили частку у співфінансуванні ремонтних робіт Програму підтримки житлово-будівельних кооперативів, житлових кооперативів та об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у місті Харкові на 2022-2027 роки ухвалили сьогодні, 10 серпня, на сесії Харківської міської ради.

Тепер співвласники будинків можуть розраховувати на участь у програмі на умовах співфінансування з міською територіальною громадою, якщо нададуть не менше 1% коштів від загальної вартості ремонтно-відновлювальних робіт. Раніше програма передбачала співфінансування 25% на 75% або 30% на 70%. Кошти можна спрямувати на капітальний та поточний ремонт багатоквартирних будинків, заходи щодо енергоефективності та благоустрій прибудинкової території, якщо вона перебуває у власності чи користуванні співвласників.

Харківський міський голова Ігор Терехов зазначив, що це рішення спрямоване на підтримку городян. Він нагадав, що зустрічався з представниками ОСББ, ЖК та ЖБК, щоб обговорити підготовку до опалювального сезону та руйнування житлового фонду.

«Російський агресор руйнує житлові будинки, адмінспоруди, ТЕЦ, системи життєзабезпечення міста. І рішення, яке ми зараз ухвалюємо, спрямоване лише на одне - підтримати харків'ян. Зараз вони не можуть платити за ремонт будинків та їх відновлення, тому міська рада частково братиме на себе ці витрати», - пояснив міський голова.

Також у програмі передбачена підтримка ЖБК, ОСББ та управителів багатоквартирними будинками за напрямом «Ліквідація пошкоджень внаслідок надзвичайних ситуацій, бойових дій та терористичних актів» для проведення заходів щодо усунення аварійного стану житлового фонду. Для цих цілей використовуватимуть кошти на умовах співфінансування, а також державного бюджету. Як повідомив заступник міського голови - директор Департаменту житлово-комунального господарства Віталій Мірошник, зараз відповідні державні механізми перебувають на стадії розробки.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини