Для Харкова закуповують нові тролейбуси і вагони метро
16 жовтня 2019 12:48 Інфраструктура
Для Харкова закуповують нові тролейбуси і вагони метро У Харкові побудують нову тролейбусну лінію, відкриють додатковий маршрут і закуплять рухомий склад для метро.

Як повідомив сьогодні, 16 жовтня, на сесії міської ради Харківський міський голова Геннадій Кернес, інфраструктура міста розвивається.

«Проект просувається. Це придбання нового рухомого складу, готуємося до будівництва метро, ​​купуємо нові тролейбуси в рамках угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку і плануємо придбати в рамках угоди з Європейським інвестиційним банком», - зазначив міський голова.

Заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов уточнив, що Харків вже отримав 23 з 57-ти тролейбусів, закуплених в рамках угоди з ЄБРР. Поставки тривають.

Також Євген Водовозов нагадав, що до кінця року в Харкові планують відкрити нову тролейбусну лінію на Північну Салтівку, яка з'єднає ст. м. «Героїв Праці» і розворотне коло на вул. Наталії Ужвій. Буде відновлено тролейбусний маршрут №17, який курсував від пл. Свободи до заводу «Комунар» (вул. Рудика, 2). З таким проханням до міського голови зверталися мешканці будинків в районі заводу на особистих зустрічах.

Крім того, заступник міського голови повідомив, що у Харківському метрополітені пройшла зустріч, на якій були прийняті пропозиції щодо постачання вагонів нового зразка. Місто замовляє їх за кошти Європейського інвестиційного банку. Два постачальники - Крюківський вагонобудівний завод і китайська компанія «CRRC» - подали необхідний пакет документів у присутності консультанта, представника французького банку, і тепер належить оцінити ці пропозиції.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини