Деякі райвійськкомати Харкова провалюють мобілізацію
26 березня 2015 19:10 Суспільство
Деякі райвійськкомати Харкова провалюють мобілізацію Частина районних військкоматів Харкова має низькі показники виконання плану з мобілізації.

Як повідомив сьогодні, 26 березня, під час наради про хід виконання мобілізації в місті заступник міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов, частина військкоматів відверто провалює мобілізацію. Зокрема, це стосується Комінтернівського об'єднаного військового комісаріату, який працює в Комінтернівському та Червонозаводському районах. У цих районах відсоток виконання плану з мобілізації досягає лише 28%. При цьому під час наради голова Адміністрації Червонозаводського району Ганна Головчанська підкреслила, що 80% підприємств, які знаходяться на території району, вручили повістки своїм співробітникам, а представники інших підприємств взагалі не отримували повісток від військкомату.

Заступник міського голови повідомив, що має намір написати офіційного листа на ім'я міністра оборони України Степана Полторака з приводу незадовільної роботи військового комісара Комінтернівського об'єднаного районного військового комісаріату Володимира Левандовського. У той же час, за інформацією військової прокуратури, стосовно роботи цього військкомату проводиться досудове розслідування.

У свою чергу військовий комісар Комінтернівського військкомату зазначив, що для виконання плану в штаті не вистачає людей, які розносять повістки, тоді як в.о. військового комісара Харківської області Юрій Калгушкін зазначив, що військкомати міста майже повністю укомплектовані.

За словами Юрія Калгушкіна, з 5943 повісток, які повинні були вручити військовозобов'язаним на харківських підприємствах, отримали повістки 1850 чоловік (31%). З них у військкомати прибули лише 1350 (73%).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини