Депутати з Херсона вивчають досвід роботи Харківської міськради
15 травня 2019 15:55 Місто
Депутати з Херсона вивчають досвід роботи Харківської міськради Депутати Херсонської міської ради сьогодні, 15 травня, зустрілися з керівниками виконавчих органів Харківської міської ради.

У заході взяли участь секретар Харківської міської ради Олександр Новак, заступник міського голови - керуючий справами виконавчого комітету міськради Тетяна Чечетова-Терашвілі, директори департаментів та депутати Харківської міськради, а також голови і заступники голів постійних депутатських комісій Херсонської міської ради.

«Я хочу вас привітати від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса і побажати плідної роботи. Зазначу, що в Харківській міськраді - 84 депутати, створені чотири фракції. Ми провели в сьомий каденції - це менш ніж за чотири роки, вже 26 пленарних засідань і прийняли понад півтори тисячі рішень», - повідомив Олександр Новак.

В ході зустрічі директори департаментів презентували роботу всіх структур міської ради та комунальних підприємств, а також розповіли про міські програми та інвестиційні проекти, які реалізуються сьогодні в Харкові. Зокрема, директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан розповів про будівництво нових станцій метрополітену, оновлення рухомого складу міського громадського транспорту та ін. Директор Департаменту комунального господарства Олексій Богач презентував проект будівництва багатофункціонального комплексу з переробки твердих побутових відходів, розповів про енергоефективні заходи. При цьому він повідомив, що Харків - єдине місто в Україні, де вуличне освітлення працює до першої години ночі.

Представники херсонської делегації в свою чергу зазначили, що в Харкові працює багато міських програм з розвитку інфраструктури міста, і мета візиту депутатів - вивчити документи і впровадити подібний досвід в Херсоні.

«Ми хочемо взяти ваші напрацювання з міськими програмами, розробити у себе подібні і прийняти на сесії. Наприклад, дитячі майданчики у нас в місті взагалі не встановлюються, їх просто немає. Сьогодні наша першочергова мета - вивчити таку програму по Харкову, прийняти її, виділити з бюджету кошти, і щоб в кожному або хоча б на п'ять херсонських дворів був встановлений ​​великий дитячий майданчик. Це ж стосується і тимчасових споруд. У Херсоні тільки почали приймати елементи благоустрою на баланс міста, і підприємці обурюються, не розуміючи, чому вони повинні платити. Ми хочемо показати, що в інших містах це давно працює і таким чином наповнюється місцевий бюджет», - зазначила голова депутатської фракції Херсонської міської ради Олена Мазур.

В ході візиту до Харкова делегація з Херсона ознайомиться з роботою Центрів надання адміністративних послуг, Регіонального центру послуг, КП «Харківські теплові мережі», КП «БТІ», а також відвідають Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького та сад Шевченка. Робочий візит делегації до Харкова завершиться 17 травня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини