Депутатам міської ради показали нове обладнання заводу «Південкабель»
09 листопада 2016 19:13 Економіка
Депутатам міської ради показали нове обладнання заводу «Південкабель» Виїзне засідання постійної комісії з промисловості, економічного розвитку і власності Харківської міської ради пройшло сьогодні, 9 листопада, на ПАТ «Завод «Південкабель».

Для депутатів провели екскурсію цехами і показали нове обладнання. Як повідомив генеральний директор заводу «Південкабель» Володимир Золотарьов, підприємство виходить на поставки в Європу. Цього року понад 500 тис. євро було витрачено на нове обладнання для цеху волоконно-оптичних кабелів, який до кінця місяця мають запустити. Техніка дозволить випускати кабелі з підвищеною кількістю оптичного волокна, що відповідає європейським стандартам.

Як зазначив гендиректор, після втрати ринків Середньої Азії, Росії, Білорусі, Казахстану, підприємство продовжило поставляти продукцію в Грузію, Азербайджан, Молдову, на Близький Схід. Знайшли покупців і в країнах Європейського Союзу.

«Завод розвивається, намагається випускати нову продукцію, яка б відповідала всім міжнародним стандартам. Ми поставляємо волоконно-оптичні кабелі до Франції, почали постачати силові кабелі NYM в Німеччину і готується відправка наших кабелів до Польщі. Завод працює на рівні 40% завантаження. Окремі цехи працюють в тризмінному режимі шість днів на тиждень, цех волоконно-оптичних кабелів працює без вихідних», - повідомив Володимир Золотарьов.

У свою чергу депутати ознайомили працівників заводу «Південкабель» з умовами міських програм будівництва доступного житла та молодіжного житлового кредитування, на які в цьому році було виділено 25 млн грн.

Як повідомив секретар Харківської міської ради Олександр Новак, такі програми - це внесок міста в надання допомоги співробітникам таких великих підприємств, як завод «Південкабель».

«Південкабель» показав себе конкурентоспроможним і підприємством, що розвивається. Одне з головних завдань держави - підтримувати і розвивати промисловий сектор і, відповідно, економіку країни. Зі свого боку ми розробляємо пільгові програми для співробітників підприємств, допомагаємо їм поліпшити умови проживання», - зазначив Олександр Новак.

Нагадаємо, що згідно з умовами програми доступного житла, підприємство може запропонувати свого співробітника, який має потребу в житлі. При цьому за рахунок міського бюджету компенсується 40% вартості житла за умови, що підприємство компенсує місту не менше 20% розрахункової вартості.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини