ДАБК посилює перевірки
04 липня 2016 14:46 Місто
ДАБК посилює перевірки Інспекція ДАБК посилює контроль за виконанням законодавчих норм у сфері будівництва.

Як повідомив сьогодні, 4 липня, директор Департаменту територіального контролю Олексій Калина, в зв'язку з децентралізацією влади Харків отримав право здійснювати основні функції контролю в будівельній галузі, і тепер місто активно працює в цьому напрямку.

«У нас в інспекції - 18 чоловік, всі досвідчені співробітники, більшість з яких пропрацювали в цій сфері по 5-10 років. За кожним районом міста були закріплені інспектори, які стежать за ввіреною їм територією. Дуже багато городян, в силу незнання законодавства чи інших причин, облаштовують собі лоджії, прибудови, займаються самовільним будівництвом. Але кожен конкретний випадок потребує індивідуального розгляду. Наприклад, якщо мешканець 16-поверхівки хоче прилаштувати балкон, необхідно, щоб усі сусіди підтримали це рішення і фасад виглядав однотипно», - зазначив Олексій Калина.

Директор департаменту повідомив, що у деяких випадках самовільного будівництва балконів і прибудов вже будуть спрямовані позовні заяви до суду.

Нагадаємо, що особливу увагу інспекція приділяє будівлям - пам'яткам архітектури. Так, нещодавно ДАБК заборонив прибудову балконів на одному з будинків по вул. Сумській, а одному з підприємств, яке зайнялося самовільними роботами зі зміни фасаду будівлі по цій же вулиці, довелося заплатити штраф.

З повним переліком документів, необхідних для будівництва балконів, лоджій, прибудов та перепланування квартири можна ознайомитися тут.

Для отримання докладнішої інформації з кожного конкретного питання можна звернутися в сектор інспекційної роботи Інспекції ДАБК Департаменту територіального контролю у прийомні години щопонеділка та щочетверга з 9:00 до 13:00 за адресою: Харків, пров. Соборний, 1, 2-й поверх.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини