Через обстріли пожежі сталися у більшості районів Харкова
11 квітня 2022 09:17 Оперативна інформація
Через обстріли пожежі сталися у більшості районів Харкова Підрозділи ДСНС протягом доби з 10 по 11 квітня, здійснили 28 виїздів на гасіння пожеж, спричинених ворожими обстрілами.

Таку оперативну інформацію станом на 8:00 11 квітня повідомили у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області. 

Пожежі сталися у житлових багатоповерхівках, приватних будинках, гаражах та автомобілях, складських будівлях, об'єктах торгівлі та харчування майже у всіх районах міста, а саме: Київському (2), Московському (5), Індустріальному (3), Основ’янському (2), Холодногірському (2), Новобаварському (1) та Немишлянському (1), а також Ізюмському (1), Чугуївському (1), Богодухівському (3) та Харківському (7) районах області.

Найбільша пожежа виникла о 10:35 у складській будівлі Київського району. Площа займання склала близько 1 тис. кв. м. Ліквідовували пожежу три відділення ДСНС. Крім того, о 17:29 пожежа на площі близько 600 кв. м виникла у будівлі ангарного типу у Харківському районі області. Для ліквідації пожежі було задіяно п'ять одиниць техніки та 30 чоловік особового складу ДСНС. Вже 11 квітня о 00:28 пожежа на 200 кв. м сталася на даху 9-поверхового житлового будинку в Основ’янському районі. Рятувальники евакуювали двох чоловіків з верхніх поверхів. Для ліквідації пожежі було задіяно 10 одиниць техніки та 50 чоловік особового складу ДСНС.

Зазначимо, що усього за добу рятувальники здійснили 61 оперативний виїзд, з яких - три на розбирання завалів та три на допомогу населенню, а 55 - на ліквідацію пожеж: 28 - спричинених обстрілами, 16 - в екосистемах через необережне поводженням з вогнем та підпал, 11 - у приватному секторі та на об'єктах з інших причин, не пов'язаних з війною. За добу рятувальники виявили тіла шістьох загиблих людей, які отримали смертельні травми в результаті обстрілів. На пожежах співробітники ДСНС врятували трьох людей.

Також за добу піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 54 виїзди для розмінування боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини