Британський композитор проведе заняття музикотерапії в одній із дитячих лікарень Харкова
07 листопада 2022 16:29 Медицина
Британський композитор проведе заняття музикотерапії в одній із дитячих лікарень Харкова Британський композитор, викладач та гуманітарний діяч Найджел Осборн проведе декілька занять для пацієнтів Міської клінічної лікарні №16, на яких навчить долати травми війни музикою.

В Україні Найджел Осборн перебуває за запрошенням організації «Art Therapy Force» –  в рамках українського проєкту, створеного для надання психологічної допомоги цивільному населенню, яке постраждало внаслідок військової агресії рф. У жовтні цього року британський композитор виступав з курсом лекцій з музикальної арт-терапії в Українському католицькому університеті у Львові, а тепер проведе заняття і для маленьких пацієнтів харківської лікарні. За участю психологів закладу заняття відбудуться 7 та 9 листопада. 

Зазначимо, Найджел Осборн - один з піонерів у використанні музики та мистецтва в практиках кризової психологічної допомоги. Його методика, яка була розроблена під час війни у Боснії та Герцеговині (1992–1995рр.),  успішно застосовувалася для підтримки дітей в Балканському регіоні, на Кавказі, на Близькому Сході, в Азії та Індії. За роботу з боснійськими дітьми під час облоги міста Сараєво нагороджений «Премією свободи» Інституту миру.

Довідка. Найджел Осборн - Почесний професор Единбурзького університету, професор факультету драми Університету Рієки, консультант Китайського музичного інституту Пекінського університету, член Британської академії композиторів тощо. 

Твори Найджела Осборна виконуються у всьому світі найвідомішими оркестрами та оперними театрами, зокрема  Віденським та Берлінським симфонічними оркестрами, а також оркестрами Лондонської та Лос-Анжелеської філармоній, Шотландської опери і Королівського оперного театру. Серед відзнак композитора: Приз ювілею Королеви,  Премія «Thorn EMI» за музичну освіту, Премія Редкліффа, Міжнародна оперна премія «Radio Suisse Romande» та «Ville de Geneve» та ін. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини