Більше половини житлових будинків Харкова готові до нового опалювального сезону
04 липня 2018 13:17 ЖКГ
Більше половини житлових будинків Харкова готові до нового опалювального сезону Рівень підготовки житлового фонду до опалювального сезону 2018-2019 рр. на сьогоднішній день складає понад 50%.

Про це повідомили під час наради, яку сьогодні, 4 липня, провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. У нараді взяли участь голови районних адміністрацій, директори профільних департаментів та комунальних підприємств.

Ігор Терехов зазначив, що великий обсяг робіт виконується з підготовки внутрішньобудинкових мереж - гарячого та холодного водопостачання, водовідведення. Крім того, йде перекладання транзитних магістральних трубопроводів. Зокрема, будуть замінені ділянки тепломереж, на яких відбувалися часті пориви минулого опалювального сезону. Серед них - 94-та магістраль у Немишлянському районі, трубопровід на вул. Шатилівській.

Як повідомив Ігор Терехов, КП «Харківські теплові мережі» оголосило тендер на закупівлю матеріалів, вже є підтвердження з боку Світового банку. «Як тільки будуть закуплені труби та інші матеріали, приступимо до перекладання мереж. Будуть прокладені сучасні мережі в поліуретановій ізоляції, які не будуть так схильні до корозії, як старі трубопроводи, і прослужать значно довше», - зазначив перший віце-мер.

Нагадаємо, за рахунок кредитних ресурсів Світового банку в місті планується замінити понад 6,7 км магістральних тепломереж.

Як повідомив Ігор Терехов, КП «Харківводоканал» виконує підготовчі роботи також за графіком. Зокрема, на сьогоднішній нараді було прийнято рішення створити спільні бригади співробітників ХТМ і «Харківводоканалу» в Слобідському та Індустріальному районах для комплексної підготовки районів до нового опалювального сезону.

«Є певні моменти, ми обговорюємо всі проблемні будинки, зони підтоплень, щоб своєчасно усувати неполадки і підготувати Харків до початку опалювального сезону», - зазначив Ігор Терехов.

Представники Департаменту освіти та Департаменту охорони здоров'я повідомили, що підготовка об'єктів соціальної сфери також йде згідно з графіком.

Крім того, в місті триває ремонт внутрішньоквартальних доріг, тротуарів, проїжджої частини. Як повідомили дорожні служби, зокрема, практично завершені ремонтні роботи на ділянці Кузинського мосту, будуть облаштовані острівки безпеки на вул. Клочківській.

Комунальні підприємства також готують до зими рухомий склад електротранспорту, спецтехніку, збиральну техніку, заготовляють сіль і пісок. Як зазначив Ігор Терехов, міська влада з року в рік оновлює автопарк для прибирання міста взимку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини