Автомобілістів просять обмежити проїзд на перехресті вулиць Шевченка та Матюшенка, де йде реконструкція
30 липня 2018 14:19 Інфраструктура
Автомобілістів просять обмежити проїзд на перехресті вулиць Шевченка та Матюшенка, де йде реконструкція У зв'язку з реконструкцією перехрестя вул. Шевченка - вул. Матюшенка автомобілістів просять впродовж тижня пересуватися по місту об'їзними маршрутами.

Про це сьогодні, 30 липня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан.

За його словами, в ніч з 30 на 31 липня в районі перехрестя вул. Шевченка - вул. Матюшенка та на прилеглих вулицях будуть встановлені дорожні знаки, що вказують, як об'їхати цю ділянку. При цьому, щоб уникнути пробок, автомобілістів просять по можливості обрати інші маршрути пересування.

«Через 5-10 днів транспортні потоки перерозподіляться і нормалізуються. Але я прошу харків'ян, для яких перехрестя вулиць Шевченка і Матюшенка є частиною основного маршруту, щоб вони тимчасово обрали об'їзні дороги: це може бути вулиця Академіка Павлова і Окружна дорога з будь-яким із зручних для них в'їздів до міста», - зазначив Сергій Дульфан.

Як повідомив начальник управління транспортної інфраструктури та організації дорожнього руху Костянтин Туренко, для об'їзду перехрестя були спеціально облаштовані три нові ділянки дороги, в тому числі для в'їзду з Салтівки, а також для забезпечення в цьому районі кругового потоку транспорту.

«Таким чином, по вулиці Шевченка, на ділянці від вулиці Арктичної, буде організований односторонній рух, і весь транспорт виїжджатиме на вулицю Мойсеївську. Далі по колу транспорт рухатиметься проти годинникової стрілки на нових ділянках дороги. Транспорт, який рухається з центру по вулиці Шевченка, йтиме по новій пробивці на вулицю Арктичну, через парковку супермаркету «Рост», з подальшим виїздом на вулицю Шевченка», - зазначив Костянтин Туренко.

За словами старшого інспектора з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Харківській області Олексія Лисікова, на період проведення ремонтних робіт у цій частині міста буде обмежений рух вантажного транспорту, який зможе доїжджати лише до вулиці Кольцовської. Також, за його словами, у зв'язку з відключенням світлофорів регулювати рух транспорту на даній ділянці будуть патрульні.

Нагадаємо, на перетині вул. Шевченка з вул. Матюшенка виконується комплекс масштабних робіт, що складається з реконструкції трамвайного переїзду і заміни рейкового шляху за двома напрямками - по вул. Весніна і по вул. Шевченка, реконструкції світлофорів та встановлення нового, який дозволить забезпечити мінімальні затримки на даному транспортному вузлі, а також реконструкції контактної мережі та вуличного освітлення. Крім того, на вул. Матюшенка планується розширити проїжджу частину і тим самим розвантажити від транспорту узвіз Весніна. Також до комплексу робіт входить облаштування на цій ділянці зливової каналізації.

Реконструкція охопить ділянку дороги від трамвайного переїзду на вул. Шевченка - вул. Матюшенка до вул. Челюскінців, а також від перехрестя вул. Шевченка - вул. Матюшенка до вул. Кисловодської. Роботи були розпочаті півтора місяці тому, їх планують завершити до кінця вересня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини