Академія міського господарства передала до міськради концепцію Стратегії розвитку Харкова
27 березня 2012 20:02
Академія міського господарства передала до міськради концепцію Стратегії розвитку Харкова Харківська національна академія міського господарства передала до Харківської міської ради концепцію Стратегії розвитку міста до 2030 року.

Про це сьогодні, 27 березня, повідомив радник міського голови з питань стратегічного розвитку міста Олександр Лукашов. Над концепцією в кількох творчих групах працювали фахівці академії та представники інших провідних ВНЗ міста. Уже в п'ятницю, 30 березня, до Харкова приїдуть іноземні науковці-глобалісти (члени експертної ради з підготовки стратегії розвитку Харкова), які візьмуться до вивчення концепції.

У пресі вже з'явилася попередня інформація про зміст документа, зокрема, що до 2030 року міська межа Харкова значно розшириться і до його складу увійдуть Мерефа, Дергачі, Люботин та Чугуїв. «Це прогнози наших харківських фахівців про те, як може розвиватися Харків. Ми тільки беремося до обговорення цієї теми в експертному товаристві, тому не варто інтерпретувати такий прогноз як категоричну констатацію. У Харкова є ще багато власних ресурсів і територій, які потребують розвитку. Тому можливість включення таких великих населених пунктів і навіть районних центрів до складу Харкова обговорюватимуть ще не один рік. І не тільки на рівні експертного товариства, але і з громадами цих міст, тому що це має бути їхнє рішення», - підкреслив радник міського голови.

Олександр Лукашов зазначив, що розвиток Харкова як великого мегаполісу дійсно можливий у декількох напрямках: і через розширення міської межі, і через збільшення транспортної доступності навколишніх міст і навіть можливе делегування частини їхніх функцій місту Харкову. Але ці напрямки розвитку на сьогодні є дискусійними і ще будуть ретельно вивчатися.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини