80% житлового фонду Харкова підготовлено до нового опалювального сезону
08 серпня 2018 13:27 ЖКГ
80% житлового фонду Харкова підготовлено до нового опалювального сезону Близько 80% житлового фонду Харкова комплексно підготовлено до опалювального сезону 2018-2019 років.

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 8 серпня, провів щотижневу планову нараду з підготовки міста до роботи в осінньо-зимовий період. У ній взяли участь заступники міського голови, представники райадміністрацій, профільних департаментів, комунальних підприємств.

На звітний період увесь комплекс робіт з перевірки та ремонту систем центрального опалення, внутрішньобудинкових мереж гарячого та холодного водопостачання, водовідведення виконаний в більш ніж 6 тис. будинках.

Ігор Терехов повідомив, що за рахунок кредитних ресурсів Світового банку у житлових будинках планується замінити 250 теплових рамок, і зазначив, що під час пуску тепла будуть створені додаткові аварійні бригади оперативного реагування.

Після того як всі внутрішньобудинкові мережі будуть підготовлені, розпочнеться перекладання магістральних трубопроводів КП «Харківські теплові мережі». Всього планується замінити понад 6,7 км магістральних тепломереж, в тому числі і ті, на яких у минулому опалювальному сезоні були пориви. Нагадаємо, що перекладка труб буде проведена за рахунок коштів підприємства, а закупівля матеріалів - за кредитні ресурси Світового банку.  

«Будуть перекладені сучасні трубопроводи у поліуретані з тепло- і гідроізоляцією. Роботи з перекладки магістралей у повному обсязі плануємо почати у вересні, щоб встигнути до опалювального сезону. Це 94-та магістраль та інші», - повідомив Ігор Терехов.

Також планові роботи з заміни мереж виконують фахівці КП «Харківводоканал», тривають ремонти об'єктів соціальної сфери, установ освіти, культури, спорту та охорони здоров'я. 

Крім того, виконуються роботи на об'єктах транспортної системи, триває підготовка спеціалізованої техніки та заготівля посипальних матеріалів. Зокрема, до початку нового опалювального сезону буде закуплено чотири нових прибиральних машини «Глобус».

Також на нараді обговорили плани з ремонту доріг. Так, до 23 серпня планується відкрити вул. Клочківську і ділянку дороги за Харківським національним академічним театром опери та балету імені М. В. Лисенка, який з'єднає її з вул. Римарською.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини