120 харків'ян здали кров для хворих дітей
02 грудня 2013 15:20
120 харків'ян здали кров для хворих дітей День донора пройшов у міській стоматологічній поліклініці №7 Дзержинського району.

Донорський пункт був розгорнутий безпосередньо в будівлі стоматполіклініки, куди запросили фахівців Харківського обласного центру служби крові. Безоплатно здати кров прийшли 120 харків'ян, серед яких були 60 медиків.

Головлікар поліклініки Наталія Удовиченко повідомила, що їхній колектив співпрацює з Харківським обласним Центром служби крові протягом останніх 10 років.

«Приємно відзначити, що ініціативу наших постійних донорів підтримують молоді фахівці, які приходять до нас на роботу. Ідея донорства також знаходить певну підтримку з боку пацієнтів поліклініки, що є гарним знаком», - зазначила Наталія Удовиченко.

Завідувач відділом комплектування донорських кадрів Харківського обласного центру крові Юрій Верховенко повідомив, що заготовлена ​​сьогодні кров буде використана для лікування пацієнтів в установах допомоги породіллям і в дитячих лікарнях. За його словами, всього на Харківщині налічується 5 тис. активних кадрових донорів, і щодня в установах охорони здоров'я Харкова та області використовується від 100 до 200 доз донорської крові при виникненні ситуацій, які неможливо вирішити без компонентів або препаратів крові.

Завідувач відділом комплектування донорських кадрів підкреслив, що окрім стоматологічної поліклініки №7 традиції донорства в Дзержинському районі підтримують поліклініки №8 і 26.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини