#Обличчя_Харкова. Володимир Лавський - начальник відділу у КСП «Харківміськліфт»
02 лютого 2023 09:16 Обличчя Харкова
#Обличчя_Харкова. Володимир Лавський  - начальник відділу у КСП «Харківміськліфт» В умовах війни начальник відділу з незалежного експертного обстеження та неруйнівного контролю КСП «Харківміськліфт» Володимир Лавський слідкує за технічним станом ліфтового господарства міста, в якому працює 20 років.

Зокрема, у 2008 році Володимир Григорович почав працювати у КСП «Харківміськліфт» майстром, а у 2013 році,  після спеціального навчання у Києві, став технічним експертом та фахівцем з неруйнівного контролю. Роками Володимир Григорович напрацьовував досвід, а в часи агресії рф очолив відділ. Так, він розробляє графіки оглядів, формує звіти й технічні висновки, відповідає за техніку безпеки відділу. Зараз під його керівництвом працюють тільки чотири фахівці, тому чоловіку доводиться виконувати і роботу експерта.

«Разом з іншими фахівцями Володимир обстежує ліфти в ушкоджених будинках на можливість їх подальшої експлуатації, складає опис пошкоджень. Якщо виявлено тріщини стін шахт чи машинних приміщень ліфтів, висновок надається КП «Жилкомсервіс» для проведення будівельної експертизи. Без дозволу і перевірки ліфтів фахівцями цього відділу такі ліфти не запускаються. За виявленими відхиленнями від норм або ушкодженнями складаються технічні звіти, відповідно до яких спеціалісти дільниць  виконують ремонти або зупиняють ліфт для капітального ремонту чи заміни», - розповіли на підприємстві. 

З початку повномасштабного вторгнення Володимир Григорович разом з дружиною мешкає в Основ’янському районі. З вікна своєї квартири він бачив розрив касетних снарядів у дворі будинку, після чого упродовж місяця сім’я ночувала у бомбосховищі. На щастя, подружжя не постраждало. Але внаслідок прямого влучання снаряда руйнувань зазнала інша квартира родини на Салтівці, де стався обвал з сьомого по перший поверхи. 

Нагадаємо, з героями рубрики «Обличчя Харкова» сайту Харківської міської ради можна ознайомитись у соціальних мережах за хештегом #обличчя_Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини