У Харківському медуніверситеті пройшов випускний
29 червня 2022 14:33 Освіта
У Харківському медуніверситеті пройшов випускний Випускникам Харківського національного медичного університету учора, 28 червня, вручили дипломи.

Як зазначив ректор університету Валерій Капустник, з початку війни чимало співробітників та студентів, що залишилися в Харкові, стали активно займатися волонтерською діяльністю, працювати у військових госпіталях та цивільних лікарнях, надавати медичну допомогу на станціях метро, ​​організовуючи там медпункти. Незважаючи на ці виклики, університет, за його словами, гідно закінчив навчальний рік. Так, у виші провели державну атестацію, розподіл до інтернатури, а також видали дипломи випускникам.

«Зазвичай закінчення навчання - це свято, але цього року це свято затьмарене війною. Дуже хотілося б після перемоги зібратися разом та привітати одне одного. Я впевнений, що ви будете гордо нести звання випускника Харківського національного медичного університету воєнного 2022 року. Я хочу, щоб ваше подальше професійне життя проходило у мирній, незалежній та квітучій Україні», - звернувся до випускників ректор.

З випуском молодих лікарів та професорсько-викладацький склад привітала заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

«Дорогі випускники, бережіть себе, працюйте, набувайте нових знань, навчайтеся рятувати життя та здоров'я людей. І якщо у вас все це вийде, ви обов'язково будете щасливі. З новим, дорослим, професійним життям вас!» - сказала віце-мер.

Зазначимо, що цього року Харківський національний медичний університет випустив 1414 спеціалістів, серед них - 612 випускників факультетів підготовки іноземних студентів з 37 країн. Дипломи з відзнакою цього року отримав 21 випускник.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини