В ізраїльському місті-партнері Харкова провели акцію на підтримку українців
08 травня 2022 18:47 Міжнародне співробітництво
В ізраїльському місті-партнері Харкова провели акцію на підтримку українців На автобусних зупинках міста Рішон-ле-Ціона (Ізраїль), яке є партнером Харкова, розмістили 20 плакатів із нагадуванням про криваву війну в Україні.

Як повідомили у Департаменті міжнародного співробітництва, на плакатах зображено фотоколажі з жахливою схожістю подій 1940-х років у Європі та фотографій з місця воєнних дій у сучасних містах України.

Нагадати ізраїльтянам про російську агресію в Україні вирішили волонтери організації «Ізраїльські друзі України». Також ініціативу підтримали Посольство України в Ізраїлі, канадська недержавна організація «Ukrainian Jewish Encounter» та Рух Рішонім. 

У департаменті зазначили, що подібні акції проводяться й в інших іноземних містах-партнерах міста Харкова, зокрема, у місті Варшаві (Республіка Польща).

Довідка. Місто Рішон-ле-Ціон відоме міцними відносинами з Україною, зокрема з його містами-побратимами Харковом, Львовом та Кременчугом. Акції, що висловлюють підтримку Україні та піднімають поінформованість ізраїльтян про життя, культуру та труднощі українського народу, неодноразово проводилися організацією «Ізраїльські друзі України», зокрема, до Дня Незалежності України.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини