Оформлення статусу внутрішнього переселенця та виплат через «Дію»: найпоширеніші питання
25 квітня 2022 15:53 Суспільство
Оформлення статусу внутрішнього переселенця та виплат через «Дію»: найпоширеніші питання У Центрі надання адміністративних послуг міста Харкова відповіли на п'ять найпоширеніших питань щодо послуги для внутрішньо переміщених осіб у додатку «Дія».

Перше – для українців за кордоном діє допомога від тих країн, до яких вони переїхали. Внутрішньо переміщена особа – людина, яка змінила тимчасове місце проживання у країні.

Друге – заява в «Дії» обробляється кілька днів, після цього довідка з'явиться у додатку поруч із іншими цифровими документами, а виплати нарахуються, як тільки «Ощадбанк» за поданням Мінсоцполітики перерахує кошти до банку заявника.

Третє – щоб отримати статус ВПО, у додатку «Дія» має відображатися картка платника податків та один із паспортів (ID-картка або закордонний біометричний паспорт).

Четверте – у додатку можна отримати комплексну послугу – набуття статусу ВПО та виплати. Якщо людина вже має довідку ВПО, тоді для оформлення допомоги необхідно звернутися до Центру надання адмінпослуг в інших районах/регіонах, відмінних від міста Харкова.

П'яте – якщо громадянину не вдалося з першого разу подати заяву до «Дії», це пов'язано з великим навантаженням на державні реєстри, і послугою слід скористатися пізніше.

Якщо ще залишилися питання, можна звернутися до служби підтримки «Дії» або написати в соцмережах: https://www.facebook.com/mintsyfra.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини