Міськрада виділила понад 62 мільйони гривень на сприяння організації територіальної оборони
18 лютого 2022 15:55 Місто
Міськрада виділила понад 62 мільйони гривень на сприяння організації територіальної оборони Харківська міська рада внесла зміни до бюджету Харківської міської територіальної громади на 2022 рік.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні, 18 лютого, на позачерговій сесії Харківської міськради.

Як повідомила заступник міського голови - директор Департаменту бюджету та фінансів Тетяна Таукешева, внесення змін обумовлено необхідністю профінансувати додаткові заходи в рамках «Комплексної програми розвитку цивільної оборони, підвищення рівня громадської безпеки та забезпечення заходів щодо підготовки територіальної оборони Харківської міської територіальної громади у 2018-2025 рр.». Цю програму депутати також затвердили сьогодні на позачерговій сесії, керуючись положеннями Закону України «Про основи національного спротиву».

Як зазначила Тетяна Таукешева, на сприяння організації системи територіальної оборони у місті Харкові буде виділено 62,2 млн грн. Ці кошти будуть спрямовані на придбання спеціального обладнання нічного бачення, апаратури, спорядження, малогабаритних пожежних цистерн, маневрених автомобілів, квадрокоптерів та інших технічних засобів спостереження та контролю.

Перед голосуванням із цього питання Харківський міський голова Ігор Терехов ще раз закликав усіх не нагнітати обстановку.

«Харків був, є та буде мирним містом. Зараз у нас все спокійно та контрольовано. Ми не допустимо внутрішнього розгойдування ситуації. А геополітичні питання вирішуватимуться дипломатичним шляхом. Кожен працює у своєму напрямку – військові, територіальна оборона, міська влада», - зазначив мер.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини