У Харкові закінчують утилізувати ялинки після свят
24 січня 2022 13:48 ЖКГ
У Харкові закінчують утилізувати ялинки після свят Комунальні служби закінчують прибирання та утилізацію викинутих після новорічних та різдвяних свят ялинок.

Про це сьогодні, 24 січня, повідомив журналістам начальник служби логістики та диспетчеризації КП «КВБО» Артем Семикопенко. За його словами, для утилізації новорічних дерев у місті відведено три спеціальні майданчики, обладнані новими сучасними дробильними установками. Також задіяні дві мобільні бригади, які розпилюють і подрібнюють ялинки безпосередньо у дворах житлових будинків, де вони складуються.

«Якщо порівнювати з минулим роком, то кількість викинутих ялинок зменшилася вдвічі. Минулого року ми переробили та вивезли 60 тис. дерев, а цього року, за нашими підрахунками, їх буде близько 30 тис. При цьому 20 тис. ялинок ми вже утилізували. Враховуючи, що щодня ми переробляємо близько 4 тис. ялинок, за кілька днів усе закінчимо», - зазначив Артем Семикопенко.

Він нагадав, що відходи від ялин та сосен можна використовувати для утеплення рослин та вольєрів тварин, а також для опалення приміщень. Усі перероблені дерева підприємство готове передати харків'янам. Для цього необхідно подати заявку, і якщо домоволодіння знаходиться в межах міста, відходи доставлять безкоштовно.
Роботи з утилізації проводитимуться до кінця тижня. Харків'ян просять не складувати ялинки у контейнери для ТПВ, а залишати на майданчиках для збирання великогабаритних відходів. Також, по можливості дерева краще обмотати мотузком або поліетиленом, щоб з ними було зручніше працювати.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини