У міськраді просять підприємців виконувати Правила благоустрою міста
05 січня 2022 14:51 Суспільство
У міськраді просять підприємців виконувати Правила благоустрою міста Суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язані виконувати Правила благоустрою міста Харкова, у тому числі щодо очищення тротуарів від снігу та льоду.

Як повідомили сьогодні, 5 січня, у Департаменті контролю, нестійкі погодні умови сприяють намерзанню мокрого снігу та утворенню ожеледиці. Зараз комунальні служби в посиленому режимі очищають місто від снігу, обробляють дороги та тротуари піском та сіллю. Але, крім комунальних служб, до зимового прибирання мають підключатися і суб'єкти підприємницької діяльності.

Так, відповідно до Правил благоустрою території міста Харкова, керівники підприємств, установ, організацій на власних та закріплених територіях зобов'язані утримувати у належному санітарному стані покриття тротуарів, прилеглих до торгових центрів, об'єктів громадського харчування, магазинів, кіосків та інших об'єктів торгівлі на відстані 20 м від межі земельної ділянки, наданої у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці.

Зимове прибирання передбачає очищення від снігу, усунення слизькості на прилеглій території. Несвоєчасне виконання робіт з очищення від снігу та льоду може призвести до травмування пішоходів.

«Департамент контролю разом із іншими виконавчими органами міської ради проводить щоденні перевірки. Особлива увага приділяється стану територій біля об'єктів соціальної інфраструктури, зупинок громадського транспорту та підходів до них. На жаль, очищення від снігу та усунення ожеледиці на зупинках громадського транспорту, де розташовані комерційні об'єкти, зазвичай не проводиться, що призводить до падінь людей та травмування», - зазначили у департаменті.

Там також нагадали, що підприємства, установи, організації або особи, які утримують відповідні території за договором, зобов'язані здійснювати зимове прибирання, мати власний ручний інвентар, достатній запас матеріалу для посипання тощо. У випадку бездіяльності та порушення Правил благоустрою території міста Харкова застосовуються санкції, передбачені ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді штрафу: для фізичних осіб він може сягати 1360 грн, для юридичних - 1700 грн.

«Однак наша мета - не штраф, а порядок та безпека, адже харків'яни нерідко травмуються внаслідок такої недбалості», - наголосили у департаменті.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини