Міська рада оскаржить рішення щодо перейменування проспекту Маршала Жукова
02 грудня 2021 14:46 Місто
Міська рада оскаржить рішення щодо перейменування проспекту Маршала Жукова Харківська міська рада здійсне касаційне оскарження судового рішення щодо питання перейменування пр. Маршала Жукова.

Як повідомили у Юридичному департаменті міськради, Другий апеляційний адміністративний суд сьогодні, 2 грудня, розглянув скаргу голови Харківської обласної державної адміністрації, ХТО ПП «Європейська Солідарність», Дмитра Булаха у адміністративній справі за позовом Харківської міської ради про визнання протиправним та нечинним окремого пункту розпорядження голови Харківської обласної державної адміністрації від 17.05.2016 «Про перейменування об’єктів топоніміки м. Харкова», який містить назву об’єкта топоніміки «проспект Маршала Жукова».

У департаменті повідомили, що суд задовольнив вказану апеляційну скаргу та скасував рішення Харківського окружного адміністративного суду від 16.06.2021, яким задоволено позовну заяву Харківської міської ради у повному обсязі та визнано протиправним та нечинним пункт 21 розпорядження голови Харківської облдержадміністрації від 17.05.2016 «Про перейменування об’єктів топоніміки м. Харкова», який містить назву об’єкта топоніміки «проспект Маршала Жукова».

Підставами для оскарження Харківською міською радою вказаного розпорядження є порушення головою Харківської облдержадміністрації процедури видання цього розпорядження.

«З 2019 року і на цей час питання щодо назви вказаного проспекту викликає значний суспільний інтерес з боку мешканців міста Харкова. Актуальність цього питання для харків'ян підтверджується насамперед численними зверненнями, які надходили і надходять до Харківської міської ради від громадян та організацій.

Харківська міська рада та Харківський міський голова не погоджуються з рішенням Другого апеляційного адміністративного суду та вважають його необґрунтованим. Харківська міська рада як представник інтересів Харківської міської територіальної громади у подальшому буде відстоювати позицію мешканців міста Харкова щодо питання назви вказаного проспекту, й вказане судове рішення буде оскаржене у касаційному порядку», - повідомили у Юридичному департаменті.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини