У Харкові щеплення від COVID-19 зробили понад 600 тисяч осіб
19 листопада 2021 13:53 Медицина
У Харкові щеплення від COVID-19 зробили понад 600 тисяч осіб У місті 627 тис. 153 харків’янина зробили щеплення різними вакцинами проти COVID-19.

Про це сьогодні, 19 листопада, у пресцентрі Харківської міської ради повідомила заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, захворюваність у місті йде на спад, втім дотримання протиепідемічних заходів та вакцинація залишаються єдиними способами захисту від COVID-19. 

«Ми вийшли з плато, і захворюваність йде на спад, але це не означає, що нам потрібно розслабитися. Ми повинні продовжити програму вакцинації. Станом на сьогодні щеплення отримали 627 тис. людей, якщо додати до них 156 тис. перехворілих, то можемо говорити про наближення до колективного імунітету. Ми повинні якомога скоріше його отримати, в інакшому випадку рівень захворюваності буде то збільшуватися, то зменшуватися», - зазначила віцемер. 

Також Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що найближчим часом буде проаналізована кількість щеплених та тих, хто перехворів, на комунальних підприємствах міста. У разі необхідності туди організують виїзди медичних бригад для проведення масової вакцинації. 

Нагадаємо, що у Харкові працюють 34 пункти вакцинації у міських поліклініках, а також у територіальних центрах Немишлянського та Індустріального районів та в амбулаторії на вул. Доватора у Новобаварському районі. Крім того, центри масової вакцинації проти COVID-19 щодня функціонують на території торгових центрів «Україна», «Дафі», «Аве Плаза», «Караван», «Нікольський», «Епіцентр» на пр. Гагаріна, а також на шести ринках міста - на Центральному, Кінному, Індустріальному ринках, а також ринках «Термінал» (Холодна Гора), «ХТЗ» та «Соллі» (на ринках - крім понеділка). Для отримання щеплення необхідно обов'язково мати при собі паспорт та код платника податків.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини