У Харкові відкриють Сквер мислителів
21 жовтня 2021 13:34 Культура
У Харкові відкриють Сквер мислителів Відкриття Скверу мислителів, який символізує дружні відносини між Україною, Казахстаном і Азербайджаном, відбудеться 23 жовтня на вул. Полтавський Шлях.

У сквері буде встановлена скульптурна композиція з трьох фігур: українського філософа, богослова, поета і педагога Григорія Сковороди, азербайджанського просвітителя, філософа і громадського діяча Мірзи Фаталі Ахундова та казахського поета, мислителя, реформатора культури Абая Кунанбаєва.

За задумом, у сквері поєднуватимуться сучасні технології та дух класики. Так, скульптури мислителів можна буде «оживити» завдяки технології доповненої реальності, а сам сквер обладнають безкоштовною мережею Wi-FI та зарядними пристроями для мобільних телефонів.

В рамках відкриття скверу для гостей виступлять симфонічний оркестр «Prime Orchestra» та співак Сергій Бабкін. Також запланований фестиваль вуличної їжі.

Початок концертної програми - об 11:00.

Організатор заходу - Почесний консул Республіки Казахстан у місті Харкові, президент Харківського дипломатичного клубу Емін Наджафлі за підтримки Харківської міської ради, Посольства Республіки Казахстан в Україні, Посольства Азербайджанської Республіки в Україні.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини