У Харківському зоопарку просять дотримуватися правил відвідування
07 вересня 2021 16:38 Місто
У Харківському зоопарку просять дотримуватися правил відвідування Відвідувачів Харківського зоопарку наполегливо просять дотримуватися низки правил для безпеки його мешканців і уникнення нещасних випадків.

Про це сьогодні, 7 вересня, у пресцентрі Харківської міської ради заявила прессекретар Харківського зоопарку Жанна Сусло.

За її словами, зоопарк продовжує працювати в тестовому режимі: колекція зоопарку поповнюється новими тваринами, відкриваються нові вольєри, тварини звикають до відвідувачів. На цей момент для відвідування частково відкрито 11 локацій з 14 (виняток становлять тераріум, контактний зоопарк та локація «Світ узбережжя»), які входять у дві екскурсійні зони - «Стежка тигра» та «Африканська савана». Зоопарк працює з 9:00 до 18:00, тривалість екскурсій - 1,5 години. Таким чином, вхід до зоопарку доступний до 16:30.

Вона повідомила, що в будні дні зоопарк приймає по 3 тис. осіб, а у вихідні - від 6 до 8 тис. Так, за два тижні після відкриття установу відвідало близько 50 тис. харків'ян. Однак, незважаючи на популярність локації, деякі відвідувачі нехтують правилами перебування в зоопарку, чим наражають на небезпеку себе та його мешканців.

«Концепція в нашому зоопарку змінилася. Там немає звичних клітин, сіток, прутів, але це не означає, що тварини ходять серед відвідувачів. В жодному разі не можна перелазити через бар'єри, залазити на огорожі, ставити туди дітей, щоб зробити фото», - пояснила Жанна Сусло.

Крім того, відвідувачам заборонено приносити до зоопарку домашніх тварин, кататися на електричних персональних засобах пересування, запускати над територією зоопарку дрони. Все це є джерелом роздратування для тварин і призводить до стресу.

Також Жанна Сусло звернулася до харків'ян з проханням не намагатися пригостити звірів будь-якими ласощами, що також є порушенням правил відвідування. Вона підкреслила, що співробітники зоопарку піклуються про те, щоб раціон їхніх підопічних був різноманітним і збалансованим, а підгодовування тваринам може тільки нашкодити.

Більш детально з правилами поведінки на території зоопарку можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини