У Харкові створюють умови для розвитку ділового туризму
19 травня 2021 15:43 Міжнародне співробітництво
У Харкові створюють умови для розвитку ділового туризму Виїзне засідання Міжнародного трейд-клубу України «Партнерство в туризмі» відбулося сьогодні, 19 травня, в Харківській міській раді.

У ньому взяли участь члени Міжнародного трейд-клубу, представники міської влади, дипломатичного корпусу, зарубіжних компаній, комунальних та приватних підприємств Харкова, а також члени Туристичної ради при Харківському міському голові.

Засідання відкрив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов. Він зазначив, що в зв'язку з пандемією COVID-19 приплив туристів в світі істотно скоротився, тому такі великі міста, як Харків, змушені робити ставку на діловий туризм, продовжуючи створювати комфортні умови для його розвитку.

«Ми зацікавлені в тому, щоб Харків був ще більш цікавий і корисний для всіх наших партнерів, і я підтверджую нашу готовність до подальшої спільної конструктивної роботи», - підкреслив Ігор Терехов.

В рамках засідання було підписано Меморандум про співпрацю в сфері ділового туризму між Харківською міською радою, Міжнародним трейд-клубом України та Державним підприємством «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв».

За словами Ігоря Терехова, ця співпраця приверне до Харкова нові інвестиції і збільшить доходи бюджету.

«У рамках цього візиту дипломатичні представництва побачать потенціал нашого міста і вже своїм бізнесменам розкажуть, куди потрібно вкладати гроші і де саме варто проявляти активність. У такий нелегкий час, коли існують карантинні обмеження, для нас це вкрай важливо. Це ще один імпульс для розвитку Харкова», - зазначив секретар міськради.

В рамках засідання присутні обмінялися поглядами на розвиток туристичної галузі, зокрема вино- і кінотуризму, а представники вітчизняних і зарубіжних компаній презентували результати своєї роботи.

Зазначимо, що в рамках візиту до Харкова делегація Міжнародного трейд-клубу планує відвідати Харківський дипломатичний клуб, парк ім. М. Горького та інші інфраструктурні об'єкти міста.

Довідка. Громадська організація «Міжнародний трейд-клуб в Україні» була створена в грудні 1992 року з ініціативи Міністерства економічного розвитку України і в даний час об'єднує співробітників з торгово-економічних питань 30 посольств іноземних держав в Україні, а також представників ряду міжнародних організацій, акредитованих в Україні. Члени Міжнародного трейд-клубу періодично відвідують регіони країни, де проводять зустрічі з керівництвом і представниками ділових кіл, знайомляться з роботою підприємств різних форм власності.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини