У Харкові проведуть земельну реформу
21 квітня 2021 14:27 Місто
У Харкові проведуть земельну реформу Міська влада пропонує провести у Харкові земельну реформу, яка передбачає зменшення орендної плати за землю та створення електронного кабінету землекористувача.

Основну концепцію майбутньої земельної реформи було представлено сьогодні, 21 квітня, на сесії міської ради. 

Як зазначив директор Департаменту територіального контролю та земельних відносин Олексій Калина, міська влада вже працює над створенням земельної реформи та планує реалізувати її протягом цього року. Серед усього іншого реформа передбачає зменшення орендної плати за землю в інтересах територіальної громади міста Харкова. 

«Сьогодні це дуже важливо, особливо для підприємців. Ми йдемо шляхом зменшення орендної плати. Ми розуміємо, що нам потрібно тримати баланс між дохідною і видатковою частинами бюджету міста, однак інтереси підприємців, тим більше в період карантинних обмежень, для міста також важливі. Орендна ставка повинна бути іншою. Я дав відповідне доручення профільному департаменту, який прорахує можливі шляхи зменшення орендної плати за землю без суттєвих втрат для міського бюджету», - повідомив секретар міськради Ігор Терехов. 

Крім того, реформа передбачає  впровадження електронного кабінету землекористувача, який допоможе мінімізувати спілкування громадян з чиновниками. 

«За допомогою цього кабінету з’явиться можливість інтегрувати  у єдину систему договори оренди землі, отримувати інформацію щодо сплати орендної плати. Крім того, можна буде онлайн отримувати інформацію від Державної податкової служби щодо декларування та від Державної казначейської служби щодо надходження коштів до бюджету. Також можливим стане спілкування із землекористувачем в режимі онлайн щодо подачі документів для укладання, розірвання, припинення договорів та інших правовідносин у сфері землекористування, а також подача через кабінет документів на сесію», - розповів Олексій Калина. 

Він зазначив, що за іншими видами земельних питань подання документів відбуватиметься через центри надання адміністративних послуг. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини