Ігор Терехов: Харків відзначить 35-ту річницю Чорнобильської катастрофи гідно
07 квітня 2021 18:36 Місто
Ігор Терехов: Харків відзначить 35-ту річницю Чорнобильської катастрофи гідно Робоча нарада з питань організації та підготовки заходів з нагоди 35-ої річниці Чорнобильської катастрофи та Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС відбулася сьогодні, 7 квітня, в мерії.

У ній взяли участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, директори профільних департаментів, керівники районних адміністрацій міста та представники громадських чорнобильських організацій.

Ігор Терехов підкреслив, що в пам'ять про людей, які проявили героїзм у мирний час і врятували мільйони життів ціною власних, місто зобов'язане відзначити 35-ту річницю Чорнобильської катастрофи на гідному рівні. За його словами, в бюджеті територіальної громади Харкова закладена необхідна сума на проведення низки заходів, а також виплати матеріальної допомоги учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та сім'ям загиблих.

Так, в місті традиційно відбудеться покладання квітів до пам'ятників жертвам Чорнобиля, в школах проведуть тематичні уроки мужності, вечори пам'яті, виставки та інші пам'ятні акції. Крім того, в квітні одноразову адресну допомогу отримають вдови чорнобильців, а також ліквідатори з інвалідністю, які виховують неповнолітніх дітей.

Також чорнобильські організації виступили з ініціативою присвоїти міській поліклініці №20 ім'я заслуженого лікаря України Майї Фоміної, яка її раніше очолювала. Міська влада підтримала цю ідею, і в цьому році планує її реалізувати.

«Ця прекрасна жінка сама була учасником ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Крім того, колектив 20-тої поліклініки у 1986 році першим прийняв ліквідаторів, і всі ці роки ставився до нас, як до рідних. На жаль, Майї Григорівни вже немає з нами, але ми пам'ятаємо цю з великої літери Людину», - сказав голова Всеукраїнського об'єднання ветеранів Чорнобиля Володимир Проскурін.

Крім того, представники чорнобильських організацій звернулися з проханням організувати для ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи вакцинацію від COVID-19. Ігор Терехов зазначив, що зараз місто використало отриманий раніше запас вакцини, проте, як тільки в харківські лікарні надійде нова партія, прохання чорнобильців буде задоволено.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини