На КП «Харківводоканал» розповіли про переваги переукладання договорів
01 квітня 2021 09:27 ЖКГ
На КП «Харківводоканал» розповіли про переваги переукладання договорів На комунальному підприємстві «Харківводоканал» розповіли про переваги переукладання договорів на надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення.

Заступник генерального директора - директор Департаменту збуту КП «Харківводоканал» Тарас Грущак нагадав, що з 1 травня 2019 року, відповідно до закону України «Про житлово-комунальні послуги», послуги з надання централізованого водопостачання та водовідведення надаються виключно на договірній основі. У зв'язку з цим фахівці підприємства проводять відповідну роботу серед жителів щодо переукладання типових договорів.

«Для абонентів, які проживають в багатоповерхових будинках, передбачено два види договорів: з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем і без обслуговування. Звичайно ж, право вибору залишається за абонентом, але в разі укладання договору з обслуговуванням внутрішньобудинкових мереж мешканці отримають суттєві преференції у вигляді цілого комплексу відповідних профілактичних і ремонтних робіт внутрішньобудинкових систем. Серед них - технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем, яке проводиться тричі на рік в кожному будинку, в разі потреби зміцнення мереж, усунення течі в арматурі і трубопроводах централізованого водопостачання, а також течі і засмічень внутрішньобудинкових каналізаційних систем», - розповів Тарас Грущак.

За його словами, в новому договорі передбачено оперативне проведення аварійно-відновлювальних робіт на трубопроводах централізованого водопостачання та водовідведення, надання послуг технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем зливної каналізації при виникненні аварійних ситуацій, негайне усунення несправностей і пошкоджень, аварійно-диспетчерське обслуговування і багато іншого. Якщо ж договір не буде переукладено, то автоматично починає діяти індивідуальний договір - без обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Після чого проведення всіх ремонтних робіт на внутрішньобудинкових мережах буде відповідальністю мешканців, а не підприємства.

Заступник генерального директора - директор Департаменту збуту підприємства також повідомив, що після вступу в силу цього закону в квитанціях на оплату комунальних послуг все розділено на окремі складові: водопостачання, водовідведення та окремою графою - обслуговування абонентів. У разі укладення договору з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем в квитанціях абонентів з'явиться сплата за дану послугу, але вона буде виключена з платежів від КП «Жилкомсервіс».

З детальною інформацією та зразком документа можна ознайомитися тут.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини