У місті планують створити районні центри сім'ї
12 березня 2021 16:37 Суспільство
У місті планують створити районні центри сім'ї Центри сім'ї, які надаватимуть комплексну підтримку багатодітним сім'ям, планують створити в кожному районі Харкова.

З такою пропозицією до секретаря міської ради Ігоря Терехова звернулася голова громадської організації «Асоціація багатодітних сімей «АММА» Юлія Ібрагім під час зустрічі в міській раді.

За її словами, через відсутність необхідних знань багато батьків допускають серйозні помилки у виховання дітей, в результаті чого у дітей з'являється асоціальна поведінка.

«Ті проблеми, які ми зараз маємо з насильством, наркоманією та іншими асоціальними явищами, в більшості випадків є результатом того, що батьки не навчилися бути батьками. Вони не вміють виховувати своїх дітей, бачити їхні проблеми. Замість того, щоб вислухати, вдаються до залякування, що є великою помилкою. Тому в кожному районі міста необхідно створити центри, які б давали комплексну підтримку сім'ям, які цього потребують. Потрібно проводити заняття з психологами, організовувати тренінги, щоб навчити батьків, як правильно організовувати дозвілля своїх дітей, як запобігати появі негативних звичок тощо», - сказала Юлія Ібрагім.

У свою чергу Ігор Терехов зазначив, що це дуже важлива ініціатива, яку міська влада обов'язково підтримає.

«Дійсно, так трапляється, що іноді багатодітними батьками стають, не ставши при цьому батьками і матерями. Це дуже важливе питання. Тим більше зараз, коли прокотилася хвиля дитячих суїцидів, а на вулицях міста продовжують розповсюджувати наркотики. Нам потрібно буде виконати дуже багато роботи, однак в кожному районі міста такий центр обов'язково повинен з'явитися», - сказав Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини