Соцслужби спільно з поліцією вилучили дітей з неблагополучної сім'ї
27 січня 2021 12:42 Суспільство
Соцслужби спільно з поліцією вилучили дітей з неблагополучної сім'ї Міські соціальні служби спільно з поліцейськими ювенальної превенції вчора, 26 січня, вилучили дітей з неблагополучної родини.

Як повідомив директор Департаменту служб у справах дітей  Олександр Малько, представники Служби у справах дітей Шевченківського району спільно з працівниками сектору ювенальної превенції Харківського районного управління поліції №3 забрали у багатодітної матері трьох малолітніх дітей - двох дівчинок 2009 та 2016 року народження і хлопчика 2019 року народження. Всі вони проживали з матір’ю Лілією Граненко за адресою вул. Римарська, 16 в непридатних для утримування дітей умовах - серед покладів сміття, тарганів та щурів. Четверта дитина жінки - хлопчик 2014 року народження - з 2017 року проживає разом з батьком у Дергачах. П’ята - дівчинка 2019 року народження - померла на першому році  життя, коли Лілія Граненко проживала в Одеській області. При цьому за свідоцтвом про смерть, а також за тілом дитини жінка не з’явились.

У департаменті зазначають, що Ліля Граненко не оформлювала документи на пільги, які вона могла отримувати в рамках фінансової допомоги одиноким матерям та малозабезпеченим сім’ям, хоча про це її неодноразово просили соціальні служби. З 21 січня співробітники Служби у справах дітей та поліцейські ювенальної превенції намагалися потрапити до квартири, однак жінка їм у цьому перешкоджала. Вона поводила себе агресивно та категорично забороняла обстежувати умови проживання. 

У зв’язку з наявною загрозою життю та здоров’ю дітей було прийнято рішення про тимчасове вилучення дітей з небезпечного середовища. Наразі неповнолітні знаходяться у лікарні. Відносно матері відкрито кримінальне провадження за фактом невиконання обов'язків по догляду за дітьми. Черговий судовий розгляд справи про відібрання у Лілії Граненко дітей без позбавлення батьківських прав відбудеться 2 червня. Після прийняття судом рішення будуть вжиті відповідні заходи щодо вирішення подальшої долі дітей.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини