Священослужителі освятили воду, яка надходить в будинки харків'ян
19 січня 2021 16:29 Суспільство
Священослужителі освятили воду, яка надходить в будинки харків'ян Обряди освячення води відбулися сьогодні, 19 січня, на водозаборах комплексів водопідготовки «Донець» і «Дніпро» комунального підприємства «Харківводоканал».

Зокрема, на «Донці» церемонію освячення води провів настоятель храму Володимирської ікони Божої Матері протоієрей Петро. Він розповів, що вода освячується особливим чином всього один раз на рік.

«19 січня весь православний світ відзначає Водохреща: тисячі християн занурюються в крижані води річок і ставків в різних країнах світу. Вода, освячена на Водохреща, є святою і чистою до наступного року. Хрещення - це духовний обряд, завдяки якому через освячення води ми загартовуємо тіло і душу, очищаючи себе і свої думки, налаштовуючись на краще життя. Нехай водохресна вода зцілить не тільки ваші тіла, а й душі!» - побажав харків'янам протоієрей Петро.

Як повідомив директор комплексу «Донець» Ігор Злидень, проведення обрядів освячення питної води на водозаборах комплексів водопідготовки вже стало традицією.

«Для «Харківводоканалу» Хрещення - це особливе свято, тому що вже 140 років підприємство надає воду харків'янам. Фахівці нашого підприємства сьогодні, як і кожен день, дбають про те, щоб в водопровідних мережах міста вода була безперебійно. Ми бажаємо всім оздоровлюватися життєдайною силою цілющої йорданської води і набиратися від неї духовної сили, енергії і натхнення. Миру вам і спокою», - зазначив директор комплексу «Донець».

Також церемонія освячення води сьогодні відбулася на водозаборі першого підйому Краснопавлівського водосховища Комплексу водопідготовки «Дніпро».

Довідка. Комплекси водопідготовки «Донець» і «Дніпро» займаються очищенням і подачею води, яка постачається у житлові будинки Харкова. КВ «Донець» здійснює забір води з річки Сіверський Донець, яка долає до міста відстань у 40 км, КВ «Дніпро» бере воду з Краснопавлівського водосховища, за 140 км від Харкова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини