Для харків'ян пройшли екскурсії з нагоди Дня туризму
28 вересня 2020 17:07 Суспільство
Для харків'ян пройшли екскурсії з нагоди Дня туризму Безкоштовні екскурсії в рамках святкування Всесвітнього дня туризму відбулися 27 вересня у Харкові.

Загалом було організовано п'ять тематичних екскурсій, які відвідали близько 150 осіб.

Так, наприклад, про підземелля купецького двору харків'янам розповів член правління Харківського фонду сприяння історико-культурним дослідженням «Діти підземелля» Ігор Денисенко.

«Це близько 250 квадратних метрів підвальних приміщень і 90 метрів підземних галерей, прокладених на глибині понад чотири метри. Спочатку там розташовувалися купецькі склади для зберігання вина. Під час Другої світової війни там облаштували бомбосховище, де ховалися люди, які жили і працювали в цьому районі. У 1941-1942 роках купецький двір сильно постраждав від бомбардувань, надземну частину зруйнували, але вцілів фрагмент підвалів, який примикає до Свято-Успенського собору», - розповів екскурсовод.

Також у співпраці з Харківською єпархією УПЦ були проведені автобусно-пішохідні екскурсії за маршрутом «Сім чудес Харкова». Учасникам розповіли про сім об'єктів, які були обрані переможцями на міському конкурсі у 2008 році: Держпром, пам'ятник Тарасові Шевченку, Дзеркальний струмінь, Будинок зі шпилем, Свято-Покровський чоловічий монастир, Собор Успіння Пресвятої Богородиці і Благовіщенський кафедральний собор.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини